Gastronomie
Díky své dobře položené chuti a charakternímu projevu je skvělým partnerem pokrmů a vín vyšší a sofistikované gastronomie, kladoucí nejvyšší nároky na kvalitu surovin, jejich přípravu, zpracování a rovněž úroveň a způsob podávání.
chuťový profil
Voda se při této teplotě představuje v nejlepší kondici, příliš chladná voda může dominovat nad kvalitními pokrmy a víny a ztrácí mineralizovaný projev. Benefitem vody Balbin je balení, kde je voda stáčena do silnostěnných lahví z čirého skla, které mají nejen skvělý design, ale udrží požadovanou teplotu při konzumaci na delší dobu.
O vodě Balbin
Pavel Winter
Svoji profesní dráhu jsem začal v hotelu Intercontinental, což byla svého času a v dané době Mekka gastronomie a hospitality. Opravdového gastronomického nebe jsem si ovšem užil v hotelu Alcron, kde jsem od roku 2004 pracoval 5 let jako Alcron Restaurant Manager & Sommelier. Na tu jsem následně navázal v hotelu Mandarin Oriental Praha, kde jsem pracoval 8 let jako F&B Operations Manager. Mojí celoživotní vášní je degustátorství, hledání chutí v nápojích a těch nejlepších kombinací s vhodně vybranými pokrmy. Jako Aquasommelier se rovněž věnuji popularizaci pití kvalitní vody, rozpoznávání jejích chutí a její důležité roli nejen ve špičkové gastronomii, ale i při každodenní konzumaci.
BALBIN A VÍNO
Servírovaná voda by měla mít ideálně stejnou teplotu jako podávané víno nebo nepatrně vyšší. Voda Balbin velice dobře doprovází svěží energická suchá bílá vína, až po vína vyzrálejší, plnější, bohatě strukturovaná. Je rovněž ideální v kombinaci jemnějších, elegantních, ovocnějších červených vín. K vynikajícímu chuťovému prolnutí dochází v kombinaci se suchými šumivými víny. S těmito víny tvoří zajímavou kombinaci s příjemným a atraktivním slanějším chuťovým projevem, který opět a znovu vybízí k dalšímu napití.
DEGUSTACE
Kvalita vody Balbin a její čerstvá chuť se projevuje skvělými neutralizačními účinky chuťových pohárků a receptorů a tím se stává nepostradatelným partnerem při degustaci.
Po polknutí vody v ústech můžete na zadní polovině jazyka zaznamenat velmi nepatrný a nenápadný pocit jemného kalciového filmu, který zde za dozvuku mírně železitých tónů hořčíku na zlomek vteřiny ulpívá a náhle se vytrácí v delší dochuti. Výsledkem je efekt, při kterém voda příjemně tlumí a elegantně překrývá ostřejší, pálivé a pikantní chutě výrazných pokrmů. Voda Balbin velmi dobře souzni i s jinýmy pokrmy, které ideálně svým složenim doplňuje.